POSTAVITE PITANJE
Budite slobodni i kontaktirajte nas putem naše kontakt forme i postavite pitanja u vezi sa radom i aktivnostima kluba.
Rotary Klub Novi Sad | Rotary kalendar
178
page-template,page-template-full-width-page,page-template-full-width-page-php,page,page-id-178,page-child,parent-pageid-10,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Rotary kalendar

 Januar

je Mesec svesti o Rotariju. Ovo je vreme za proširenja znanja o Rotariju i njegovoj aktivnosti među članovima Rotarija i u zajednici.

U godišnjem Rotari kalendaru nekoliko meseci određeno je za obeležavanje velikih porgrama Rotari Internešnala.

Ferbruar

je Mesec Razumevanja i mira u svetu. Ovaj mesec je izabran zato što je 23. februara i rođendan Rotari Internešnala. Tokom ovog meseca, Rotari klubovima se preporučuje da prezentiraju programe koji promovišu razumevanje i mir u svetu, kao i da započnu projekte Služenja Međunarodne zajednice u drugim delovima sveta.

Nedelja

svetskog Rotarakta je nedelja u kojoj pada 13. mart. Ovo je vreme kada se Rotari klubovi i distrikti pridružuju aktivnostima Rotarakt klubova.

April

je mesec dodeljen Časopisima Rotarija. Tokom celog meseca klubovi organizuju programe i aktivnosti koji promovišu čitanje i korišćenje časopisa ROTARIJANCA i drugih zvaničnih regionalnih časopisa Rotarija.

Avgust

je Mesec članstva i širenja Rotarija, vreme u kome se aktivnosti usmeravjau ka stalnoj potrebi Rotarija za rastom, za nalaženjem novih članova i osnivanjem novih klubova.

Septembar

je Mesec Omladinskih aktivnosti. Rotari klubovi širom sveta obraćaju posebnu pažnju na mnogobrojne Rotari programe za decu i omladinu. Tokom ovog meseca mnogi klubovi organizuju posebne aktivnosti vezane za razmenu omladine.

Oktobar

je Mesec Služenja u profesiji. U ovom periodu klubovi ističu važnost poslovnog i profesionalnog života svakog Rotarijanca. Specijalne aktivnosti organizuju se radi promovisanja profesionalne avenije služenja.

Novembar

je izabran za Mesec Rotari Fondacije. Klubovi i distrikti obraćaju posebnu pažnju na programe Rotari Fondacije i često prikupljaju dodatnu finansijsku podršku za Fondaciju promovisanjem davanja priloga za Paul Harris Fellonjs ili pomoćne članove.

 

Svaki od ovih posebnih meseci služi da podseti Rotarijance na neki od  programa služenja koji se realizuju u Rotary klubovima sirom sveta. Kao takav bice inspiracija i nasem Klubu u neposrednoj realizaciji programa u narednoj godini.

Close Box

Please enter your username or email address.
You will receive a link to reset the password via email.