POSTAVITE PITANJE
Budite slobodni i kontaktirajte nas putem naše kontakt forme i postavite pitanja u vezi sa radom i aktivnostima kluba.
Rotary Klub Novi Sad | Izveštaj sa proslave 21. godišnjice čartera R.C. Novi Sad, 20.02.2016, Alaska barka
404
post-template-default,single,single-post,postid-404,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Izveštaj sa proslave 21. godišnjice čartera R.C. Novi Sad, 20.02.2016, Alaska barka

Izveštaj sa proslave 21. godišnjice čartera R.C. Novi Sad, 20.02.2016, Alaska barka

Prisutno 85 gostiju. Gosti iz Rotary klubova Bled ,Osijek,Stara Pazova, Beograd,Ruma,Novi Sad Alma Mons ,Rotarakt klub Novi Sad itd.

Gost Guverner Dejan Čikara i bivši Guverner Dragan Brajer sa suprugama

Nakon što je predsednik R.C.Novi Sad pozdravio sve prisutne goste dao je reč guverneru Dejanu Čikari.

  izvestaj sa cartera 20 feb.2016g   2

Guverner je podsetio goste na vreme čarterovanja Rotary klubova Beograd , Zemun i Novi Sad. Klubovi su čarterovani nakon ukidanja embarga 1995 god. Nakon aktuelnog Guvernera skupu se obratio i bivši guverner Dragan Brajer i predsednik R.C. Osijek Ivica Vuletić.

 3 4

U drugom delu zvaničnog dela proslave predsednik je uručio zahvalnice donatorima kako iz kluba tako i prijateljima kluba za pomoć u raznim humanitarnim akcijama koje je klub imao u toku ove rotarijanske godine. Zahvalnice su dobili R.C. Bled, Stojanov, Ruben Dajc, Dobromirov, Lučar, Pleštić, Đurđevac, Burić, Agro Ćirić, str Milić, Zavišić, Branka Vojnović.

5 87

9Nakon dodele zahvalnica predsednik je najavio dodelu godišnjeg priznanja licnostima ili ustanovama, koje su svojim radom doprineli podizanju kvaliteta zivota ili su na neki drugi nacin promovisali nas grad. Priznanje je dobila stonoteniserka u kategoriji invalida Borislava Perić Ranković. Razlog dodele priznanja obrazložio je Zlatko Ahmetović . Naveo je sve uspehe koje je Borislava postigla i medalje koje je osvojila.

Najvažniji trenutak u rotarijanskom životu svakog rotarijanca je primanje u klub. Boško Blažić je predstavio kandidata Svetozara Sečena a čarter predsednik Ivković Dragomir mu je zakačio značku. Paul Haris značku je dobio Slaviša Grujić, jedan od najstarijih i najuglednijih članova kluba i kandidat za guvernera 2018 2019 god. Značku i plaketu mu je uručio predsednik kluba Bošković Duško.

Za petnaestogodišnje članstvo u klubu srebrne plakete su dobili Mile Petrović i Peđa Ulić.

Nakon zvaničnog dela proslave predsednik je otvorio EX YU sto sa jelima iz svih bivših republika, izložbu eksponata u vlasništvu kluba i bal.EX YU sto je osmislio predsednik kulinarske sekcije Miomir Šećerov . Njegovoj mašti nema kraja i ne pamti se da smo imali ikada ukusnija i originalnija jela na proslavama čartera. Teško se moglo prići stolu prvih petnaestak minuta. Svi su želeli da probaju sva jela. Izdvajamo jedan od komentara u vezi stola. Ako probam od svakog jela iz svake republike po malo, raspašću se kao Jugoslavija. Naravno predivni kolači koje smo dobili na poklon od Maestra Nikole Gašparevića člana R.C. Stara Pazova su planuli.

Izložba eksponata,čarter povelje, slika,zastavica , albuma itd. izazvala je veliku pažnju. Naročito su bili interesantni albumi sa slikama od pre 20 godina gde su se prepoznavali rotarijanci. Svaka zastavica ima svoju priču a bilo ih je oko 300 komada.

Close Box

Please enter your username or email address.
You will receive a link to reset the password via email.