POSTAVITE PITANJE
Budite slobodni i kontaktirajte nas putem naše kontakt forme i postavite pitanja u vezi sa radom i aktivnostima kluba.
Rotary Klub Novi Sad | Program
82
page-template,page-template-full-width-page,page-template-full-width-page-php,page,page-id-82,page-child,parent-pageid-12,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Program

za rotarijansku 2014/2015

Preko Komiteta za članstvo obezbediti posvećenost članova svom Klubu. Posvećenost podrazumeva: pokretanje i učestvovanje u programima Kluba, prisustvovanje sastancima i događajima koje organizuje Klub i izmirivanje finansijskih obaveza.

Preko Komiteta za Rotarakt obezbedjivace se ostvarivanje misije Rotarakta. Posebno ce se podsticati edukativna komponentu programske aktivnosti. Jedan od ciljeva ce biti motivisanje clanstva Rotarakta za ukljucivanje u Klub.

Preko Komiteta za fondacije Klub ce napraviti analizu tekucih finansijskih programa i predloziti clanstvu program podsticanja stvaralastva, posebno mladih i program podrske institucija koje se bave vaspitanjem posebnih ciljnih grupa.

Preko Komiteta za odnose sa javnošću  planira se uspostavljanja dobrih odnosa sa lokalnom i regionalnom samoupravom, sredstvima javnog informisanja i drugim relevantnim činiocima prostora u kojem Klub postoji.

Generalno nastaviće se:
  • sa programima pomoći specificnim ciljnim grupama u Domu u Veterniku, Dečijem selu i skoli dr Milan Petrović. Posebno sagledaće se mogućnost pomoći u rešavanju problema pekare u Domu u Veterniku,
  • sa aktivnostima pomoći nastradalim od poplava, pre svega preko domicilnih rotary klubova,
  • sa programima podsticanja stvaralaštvu mladih nadarenih u različitim oblastima stvaralaštva,
  • sa aktivnostima saradnje sa tradicionalno prijateljskim klubovima u zemlji i u inostranstvu,

Podsticaće se aktivnost sekcija Kluba i njihov doprinos kvalitetu atmosfere rada u Klubu.

Valorizovaće se potencijalni doprinos svakog člana Kluba i podsticaće se njihovo aktiviranje.

Generalno podsticaće se klubske aktivnosti tipa: rotarijanac na poslu, Garden Party, prigodna obraćanja članova Kluba,

Posete Institucijama sa kojima Klub tradicionalno sarađuje ili namerava da ostvari saradnju,

U cilju bolje komunikacije u Klubu ali i njegove vidljivosti u okruzenju postavice se sajt Kluba. Takođe priredjivaće se mesečni pregled aktivnosti Kluba.

Generalno podsticaće se izmirivanje finansijskih obaveza preko računa, a Upravni odbor ce definisati pravila vezana za ovu oblast.

U celini, rad Kluba, u celini i pojedinaca u njemu, mogao bi i trebao da i u ovoj rotarijanskoj godini teži sto boljoj oceni “testa četiri pitanja”. Test četiri pitanja usvojen je u Rotariju 1943. godine i preveden je na preko 100 jezika i štampan je u hiljadu varijanti. Svi Rotarijanci treba da znaju ovu poruku i da je se pridržavaju. “Za sve stvari koje mislimo, govorimo ili radimo, treba da se zapitamo:

  1. Da li je ISTINITO?
  2. Da li je POŠTENO prema svima?
  3. Da li će dovesti do DOBRE VOLJE I BOLJIH PRIJATELJSTAVA,
  4. Da li će biti KORISNO za sve?
Close Box

Please enter your username or email address.
You will receive a link to reset the password via email.